Nieuws

EMS-GRIVORY schitterde op de SPE Award Night

Op de 18e SPE Award Night van de "Society of Plastics Engineers" was EMS bij de gelukkigen. Alle drie genomineerde EMS-Chemie toepassingen zijn uiteindelijk ook bekroond als winnaar!

EMS-GRIVORY schitterde op de SPE Award Night
17-09-2018 12:09

EMS-GRIVORY schitterde op de SPE Award Night

Tijdens de 18e SPE Award-Night op 6 juli 2018 reikte de Society of Plastics Engineers opnieuw hun felbegeerde prijzen uit voor de meest innovatieve polymeertoepassingen in de auto-industrie. Drie toepassingen met EMS-materialen waren in de race voor deze zeer prestigieuze prijzen.

Getting a grip

Een deurklink gemaakt door ITW Company met behulp van Grivory GVX en Grilon BG was genomineerd in de categorie "Body Exterior". Deze zogeheten "Flush Handle" wordt gebruikt voor de Jaguar I-Pace en de Land Rover Velar en komt elektrisch omhoog vanuit een verzonken positie in de carrosserie. Een centrale eis was betrouwbare werking onder variërende weersomstandigheden in een temperatuurbereik van -40 ° C tot + 80 ° C. Een speciale soort glasvezelversterking zorgt ervoor dat de Grivory GVX een hoge vormvastheid en extreem lage kruip biedt – belangrijke voorwaarden voor het functioneren van de tolerantie-kritische componenten. De complexe systemen en elektronica van de handgreep worden beschermd door de Grilon BG.

A hot job

Het tweede onderdeel was een universele turbo-actuator gemaakt door Hella met behulp van Grivory HTV. Deze volledig kunststof oplossing illustreert de ontwikkeling van de tweede generatie turbo-actuatoren voor de regeling van variabele turbinegeometrieën en maakt gewicht en kostenbesparing mogelijk. Met een hoge vervormingstemperatuur van 280 ° C (HDT/A), legt de Grivory HTV de basis voor de minimale waarden van hoge stijfheid en sterkte. De polymeer biedt zelfs de mogelijkheid voor een nóg hogere bedrijfstemperatuur van 350 ° C en de overdracht van nog hogere torsiewaarden, waardoor een nog zwaardere belasting mogelijk is.

Sitting made easy

De sportstoelen in de nieuwe Opel Insignia GSI is de derde toepassing met EMS-materiaal. Samen met Lear Corporation en de autofabrikant Opel, gevestigd in Rüsselsheim, Duitsland, ontwikkelde EMS-GRIVORY de ruggensteun en de schelp voor een sportstoel gemaakt van Grivory GVL HP. De speciale lange glasvezelversterking van het materiaal vormt een vezelskelet tijdens het spuitgietproces, waardoor de kerfslagsterkte aanzienlijk wordt verhoogd en bij een botsing een duidelijk hogere energieabsorptie mogelijk is. In vergelijking met een vergelijkbare metalen versie werd een enorme gewichtsbesparing van twee kilogram behaald. Met uitgebreide CAE-berekeningen en technische ondersteuning tijdens de verwerking, heeft EMS-GRIVORY de realisatie van deze zeer uitdagende applicatie mogelijk gemaakt.

EMS comes out on top

Gebaseerd op deze drie innovatieve componenten, waren de verwachtingen hooggespannen om een prijs binnen te halen, maar het was een absolute verrassing toen niet één, maar alle drie de toepassingen winnaars bleken! De deurklink van Grivory GVX en Grilon BG kreeg de derde plaats in de categorie "Body Exterior", terwijl de universele turbo-actuator van Grivory GTV de eerste prijs kreeg in de categorie "Electronical / Optical Parts". De hoogtepunten waren echter de rugleuning en de zitschalen van de sportstoel van Grivory GVL. Het innovatieve gebruik van kunststoffen in deze zeer complexe toepassing overtuigde de juryleden volledig en het onderdeel ontving niet alleen de "Innovation Award" in de categorie "Body Interior", maar ook de "Grand Innovation Award" voor uitstekende innovatie in alle categorieën.

EMS-GRIVORY is buitengewoon trots. De onderscheidingen zijn een belangrijke stimulans om de kunststofwereld in de toekomst te blijven verrassen met hoogwaardige polymeren en innovatieve oplossingen.

Advies nodig van onze experts?

Wij helpen u graag bij al uw vragen over technische kunststoffen.

Neem contact met ons op en wij staan u spoedig te woord!